powered by

Papiersoorten kiezen voor jouw fotoboek

Wanneer je een fotoboek bij Fotofabriek wil bestellen, heb je keuze uit verschillende soorten papier. De papierkeuze bestaat uit Standaard, Premium Satin, UV Hoogglans, en Vlakliggend papier.

De keuze tussen de papiersoorten is een erg persoonlijke kwestie. Toch zijn er een aantal grote verschillen waarop je de keuze kunt baseren. Weet je niet wat de verschillen zijn? Wij helpen je op weg door het geven van deze tips! 

Standaard papier

Alle fotoboeken zijn in de basis voorzien van standaard papier. Standaard papier is zwaar papier en heeft een beschermende coating. Dit papier is dus dikker. Om een vergelijking te maken; het standaard printpapier thuis is 80 gram dik en het standaard papier van Fotofabriek is 200 gram. Het standaard papier heeft een lichte glans waardoor het ook wel gesatineerd of zijdeglans papier wordt genoemd. 

Het standaard papier is geschikt voor onze hardcovers, softcovers, tijdschriften, spiraal en exclusieve fotoboeken. Dit papier is geschikt voor alle fotoboeken en is voorzien van een zeer lichte glans.

Tip!: wanneer je het fotoboek openslaat met het standaard papier ontstaat er een lichte bolling in het midden door de binding. Hierdoor kunnen bepaalde delen van een foto weg vallen. Plaats foto’s daarom niet te dicht bij de rand van de binnenkant.
 

Premium Satin

Premium Satin is net zoals Standaard papier 200 gram dik en heeft een matte uitstraling. Premium Satin voelt wat dikker aan. Dit komt doordat het papier de toner absorbeert. 

Heb je vooral portretfoto’s of foto’s waar veel personen op staan? Dan kun je beter voor een ander soort papier kiezen. Bij Premium Satin papier neemt namelijk de rode tint in het gezicht toe.

Het premium satin papier is geschikt voor onze hardcover, softcover, spiraal en exclusieve fotoboeken

Tip: wil je tekst bij een foto schrijven of bijvoorbeeld een gastenboek maken? Dan is een fotoboek met Premium Satin papier erg geschikt hiervoor. Je kunt dan vooraf het fotoboek vullen met allerlei foto’s en later de tekst erbij schrijven!
 

UV Hoogglans

UV Hoogglans is een afwerking die als optie gekozen kan worden. Het papier wordt voorzien van een speciale laag tijdens het drukken. Deze laag wordt er opgepoetst door middel van een glossmachine, waardoor de pagina's een hoogglans uiterlijk krijgen.

Een voordeel van UV Hoogglans papier is dat het details in een foto benadrukt door de toevoeging van glans. Iets voor jou? Start direct in onze Online Editor met het maken van een fotoboek en kies na afloop voor de afwerking UV Hoogglans. 

De afwerking hooglans is zeer geschikt voor alle hardcovers, softcovers, vlakliggende, spiraal en exclusieve fotoboeken

 

Vlakliggend papier

Vlakliggend papier is, zoals de naam al zegt, een papiersoort die ervoor zorgt dat je een perfecte vlakligging krijgt. Wanneer je het fotoboek openslaat ontstaat er dus geen bolling doordat dit papier geen hing/ naad bevat.

Vlakliggend papier is stevig en heeft een dikte van 380 gram. Het mooie aan een vlakliggend fotoboek is dat de pagina's straks tegen elkaar aan liggen. Het Vlakliggendde papier is ook te bestellen met UV Hoogglans.

Tip: Wanneer je bijvoorbeeld een panoramafoto of een landschapsfoto hebt gemaakt, komt deze erg mooi uit wanneer je deze over twee pagina’s laat lopen! Vanwege de dikte bij Vlakliggend papier kun je maximaal 140 pagina’s in het fotoboek plaatsen.

Gratis fotoboekje

Je weet nu alles over de verschillende soorten papier voor het maken van een fotoboek. Zou je eerst willen zien hoe het papiersoort eruitziet? Dat kan! Je kunt namelijk een Gratis fotoboekje maken (excl. de verzendkosten €1,95).

Zo krijg je een goed beeld van het papiersoort en de kwaliteit! Kies een Fotofabrieksoftware en kies voor het gratis fotoboekje. Vul de pagina’s met foto’s en kies daarna uit de papiersoorten Standaard, UV Hoogglans of Premium Satin.

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling