powered by

Papiersoorten kiezen voor jouw fotoboek

Wanneer je een fotoboek bij Fotofabriek wil bestellen, heb je keuze uit verschillende soorten papier. De papierkeuze bestaat uit Standaard, Premium Satin en UV Hoogglans. Weet je niet wat de verschillen zijn? Wij helpen je op weg door het geven van deze tips! 

Standaard papier

Standaard papier is zwaar papier en heeft een beschermende coating. Dit papier is dus dikker. Om een vergelijking te maken; het standaard printpapier thuis is 80 gram dik en het standaard papier van Fotofabriek is 200 gram. Dit papier is geschikt voor alle fotoboeken en is voorzien van een zeer lichte glans.

Tip: Wanneer je het fotoboek openslaat met het standaard papier ontstaat er een lichte bolling in het midden door de binding. Hierdoor kunnen bepaalde delen van een foto weg vallen. Plaats foto’s daarom niet te dicht bij de rand van de binnenkant.
 

Premium Satin

Premium Satin is net zoals Standaard papier 200 gram dik en heeft een matte uitstraling. Premium Satin voelt wat dikker aan. Dit komt doordat het papier de toner absorbeert. 
Heb je vooral portretfoto’s of foto’s waar veel personen op staan? Dan kun je beter voor een ander soort papier kiezen. Bij Premium Satin papier neemt namelijk de rode tint in het gezicht toe.

Tip: Wil je tekst bij een fotoschrijven of bijvoorbeeld een gastenboek maken? Dan is een fotoboek met Premium Satin papier erg geschikt hiervoor. Je kunt dan vooraf het fotoboek vullen met allerlei foto’s en later de tekst erbij schrijven!
 

UV Hoogglans

UV Hoogglans is een afwerking die als optie gekozen kan worden. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van Standaard papier met een glanslaag. Een voordeel van UV Hoogglans papier is dat het details in een foto benadrukt door de toevoeging van glans. UV Hoogglans is een afwerking die als optie gekozen kan worden. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van Standaard papier met een glanslaag. Een voordeel van UV Hoogglans papier is dat het details in een foto benadrukt door de toevoeging van glans.

Vlakliggend papier met hoogglans

Vlakliggend papier is, zoals de naam al zegt, een papiersoort die ervoor zorgt dat je een perfecte vlakligging krijgt. Wanneer je het fotoboek openslaat ontstaat er dus geen bolling doordat dit papier geen hing/ naad bevat. Vlakliggend papier is stevig en heeft een dikte van 340 gram.  
Net zoals bij het Standaard papier kun je ook bij vlakliggend kiezen voor een UV Hoogglans. Wanneer je kiest voor deze optie kun je geen zwart schutblad kiezen.
 

Tip: Het mooie aan een vlakliggend fotoboek is dat de pagina’s strak tegen elkaar aan liggen. Wanneer je bijvoorbeeld een panoramafoto of een landschapsfoto hebt gemaakt, komt deze erg mooi uit wanneer je deze over twee pagina’s laat lopen! Bij vlakliggend papier kun je maximaal 80 pagina’s in het fotoboek plaatsen.
 

Lay-flat papier

Wanneer je meer dan 80 pagina’s in een fotoboek hebt, dan krijg je in de winkelwagen Lay-flat als alternatief. Lay-flat heeft net zoals vlakliggend papier een mooie doorloop. Het verschil is dat bij Lay-flat papier de hinge wordt bedrukt. Dit is een kleine ruimte tussen de twee pagina’s in. Lay-flat is iets lichter in gewicht, namelijk 216 gram. Hierdoor kun je dus ook meer pagina’s toevoegen in het fotoboek.
Ook bij het Lay-flat papier kun je kiezen voor een UV Hoogglans afwerking
 

Gratis fotoboekje

Je weet nu alles over de verschillende soorten papier voor het maken van een fotoboek. Zou je eerst willen zien hoe het papiersoort eruitziet? Dat kan! Je kunt namelijk een Gratis fotoboekje maken (excl. de verzendkosten €1,95). Zo krijg je een goed beeld van het papiersoort en de kwaliteit! Kies een Fotofabrieksoftware en kies voor het gratis fotoboekje.  Vul de pagina’s met foto’s en kies daarna uit de papiersoorten Standaard, UV Hoogglans of Premium Satin.

Inspireer anderen met jouw creatie..